PENULEN AIR COWAY/COWAY WATER PURIFIER

ADAKAH AIR YANG KELUARGA ANDA MINUM BERSIH DAN SELAMAT SERTA TIDAK DICEMARI BAHAN - BAHAN KOTOR YANG BOLEH MEMBAWA KEPADA KEMATIAN ?
Air yang anda minum itu nampak bersih pada zahirnya tetapi ia masih mengandungi karat, kuman,virus, logam berat, bahan radioaktif malahan najis dan mayat juga antara pencemaran yang turut sama keluar dari paip air yang dibekalkan ke rumah anda

Pernahkah anda mengalami masalah air kotor begini ? Air yang keluar dari paip kotor dan berwarna coklat. Pernahkah anda mengalami masalah air kotor begini ?
Keadaan tangki air yang telah diperiksa oleh pihak Syabas dari sebuah rumah. Mungkin tangki rumah kita juga beginiSELAMATKAH AIR YANG KELUARGA ANDA MINUM SETIAP HARI ?
 • Mengikut statistik yang dijalankan kira-kira 1.1 billion orang diseluruh dunia tidak mendapat air yang benar-benar bersih daripada bahan pencemar dan selamat untuk diminum. 
 • Setiap tahun hampir 5 juta manusia mati akibat penyakit yang berpunca daripada pencemaran air.

 • Banyak faktor yang menyebabkan air tercemar antaranya termasuklah pencemaran daripada paip yang sudah berkarat. 
 • Paip besi yang bergalvani mempunyai jangka hayat perkhidmatan kira-kira 30-50 tahun. Kos penggantiannya pula amat mahal dan sangat rumit untuk dijalankan. 
 • Meskipun kerajaan kita telah berusaha untuk melakukan pelbagai cara bagi menangani pencemaran air namun paip air yang telah terhakis itu amat sukar untuk dielakkan. 
 • Cuba kita bayangkan paip air yang dah berpuluh tahun itu sudah tentu mempunyai kandungan karat yang amat tinggi!


Tahukah anda air sungai dan bekalan air ke rumah semakin tercemar di Malaysia?

Kajian oleh Jabatan Alam Sekitar menunjukkan sungai di Malaysia
dicemari oleh pembuangan sisa-sisa toksid dan bahan kimia,
sisa industri, pembuangan sampah dan bangkai.
 • Sanggupkah anda menggunakan air yang dicemari dengan berbagai sisa bahan buangan untuk memasak bagi keluarga anda dan juga memberi air untuk diminum seisi keluarga anda?

 • Tahukah anda, walaupun air telah dirawat dengan Klorin di loji air, banyak lagi unsur-unsur cemar yang terdapat di dalam air paip yang masih tertinggal dan boleh memudaratkan kesihatan ?

 • Karat, kuman, virus, logam berat, bahan radioaktif malahan najis dan mayat juga antara pencemaran yang turut sama keluar dari paip air yang dibekalkan ke rumah anda.Penduduk di satu kawasan perumahan di Tawau tidak menyedari air yang mereka minum telah dicemari oleh mayat yang dijumpai di dalam tangki simpanan air.TRAUMA MINUM,MANDI AIR MAYAT


PERNAHKAH ANDA TERFIKIR YANG KEJADIAN INI BOLEH BERLAKU PADA KELUARGA ANDA ?


KUALA LUMPUR – Misteri bau busuk air yang digunakan peng­huni sebuah kondominium di Bukit Damansara di sini sejak Khamis ming­gu lalu akhirnya terjawab selepas pihak berkuasa menjumpai mayat seorang lelaki terapung di dalam tangki simpanan air di salah satu blok perumahan itu pada Selasa lepas.

Mayat lelaki itu ditemui oleh pekerja penyelenggara kondominium berkenaan pada pukul 9.25 malam selepas mereka menerima aduan penghuni berhubung air yang keluar dari paip rumah berbau pelik dan busuk.

Seorang penghuni yang hanya ingin dikenali sebagai Abbas, 23, memberitahu dia terkejut apabila air rumah yang didiaminya selama setahun itu mengeluarkan bau busuk seakan-akan bau air limbah sejak Ahad lepas.

Katanya, bau dan rasa air itu sedikit meloyakan, namun dia dan rakan serumahnya tidak peduli kerana beranggapan mungkin paip rumah mereka berkarat.

“Sudah lima hari kami minum dan mandi dengan air tersebut. Hanya kelmarin (Rabu) kami tahu bau pelik dan busuk itu akibat ada mayat dalam tangki berkenaan selepas mendapat notis gangguan air.

“Saya difahamkan pihak pe­ngurusan telah membersihkan tangki itu,” kata pelajar Universiti Help itu ketika ditemui Kosmo! di sini semalam.

Difahamkan, blok kondo­minium itu didiami hampir 1,000 penghuni.


sumber : kosmo
Adakah anda ingin masalah ini terjadi pada keluarga anda tanpa anda menyedari nya?

Bayangkan jika anda tidak mempunyai satu sistem penapis air di rumah anda sebagai “2nd Level Water Treatment” yang dapat membantu anda untuk menapis segala kekotoran, bau-bauan dan juga bahan-bahan tercemar yang terdapat dalam air minuman anda, maka air itulah yang anda akan minum sehari-harian hingga anda terkena penyakit yang berbahaya.


Air merupakan keperluan asas kepada semua kehidupan. Setiap hari manusia, haiwan dan tumbuh-tumbuhan menggunakan air sebagai punca minuman. Air diminum secara langsung oleh manusia dan haiwan. Tumbuh-tumbuhan pula menyerap air untuk membuat makanan. Air mencakupi 70% daripada keluasan bumi & jumlah peratusan yang sama juga terdapat dalam tubuh manusia.Pastikan anda minum air yang bersih, selamat dan berkhasiat seperti air mineral atau air yang ditapis. Air yang bersih membantu meningkatkan sistem imunisasi badan, menghalang penyebaran toksin dan mengurangkan risiko mendapat penyakit.

Contoh beberapa  PENYAKIT yang boleh dihadapi oleh KELUARGA anda akibat dari minum air yang TERCEMAR.


Jenis Mikroba
Penyakit
Gejala
Virus

Virus Hepatitis AVirus Polio


Hepatitis APoliomyelitis


Demam, sakit kepala, sakit perut, kehilangan selera makan, pembengkakan hati sehingga tubuh menjadi kuning

Tenggorokan sakit, demam, diare, sakit pada tungkai dan punggung, kelumpuhan dan kemunduran fungsi otot

Bakteri

Vibrio CholeraeEscherichia coli
(strain patogen)


Salmonella typhi


Shigella dysentriae


KoleraDiareTifus


Disentri


Diare yang sangat parah, muntah-muntah, kehilangan cairan sangat banyak sehingga menyebabkan kejang dan lemas

Buang air besar berkali-kali dalam sehari, kotoran encer (mengandung banyak air), terkadang diikuti rasa mulas atau sakit perut

Sakit kepala, demam, diare, muntah-muntah, peradangan dan pendarahan usus.

Infeksi usus besar, diare, kotoran mengandung lendir dan darah, sakit perut

Protozoa

Entamoeba histolytica

Balantidium coli

Giardia lamblia


Disentri amuba

Balantidiasis

Giardiasis


(sama seperti disentri oleh bakteri)

Peradangan usus, diare berdarah

Diare, sakit perut, terbentuk gas dalam perut, bersendawa, kelelahan

Metazoa
(cacing parasit)

Ascaris lumbricoides
(cacing gelang)

Taenia saginata
(cacing pita)

Schistosoma sp.
(cacing pipih)Ascariasis


Taeniasis


schistosomiasisDemam, sakit perut yang parah, malabsorbsi, muntah-muntah, kelelahan

Gangguan pencernaan, rasa mual, kehilangan berat badan, rasa gatal di anus

Gangguan pada hati dan kantung kemih sehingga terdapat darah dalam urin, diare, tubuh lemas, sakit perut yang terjadi berulang-ulang.
Air yang tercemar membawa masalah kesihatan


Di dalam tubuh manusia mengandungi 50%-70% air, setiap individu memerlukan air bersih utk bekalan badan pada setiap hari. Untuk air bekalan sampai ke rumah mestilah melalui paip yang berkarat.
.


.


Tidak ketinggalan juga air yang dibekalkan ke rumah anda mengandungi klorin. Walaupun klorin pada dasarnya berjaya menghapuskan risiko penyakit bawaan air seperti demam kepialu dan taun, terdapat banyak patogen yang tidak dikawal oleh klorin. 

kajian awal oleh saintis di Finland pada tahun 1997 menetapkan bahawa MX adalah 170 kali ganda lebih berbahaya berbanding produk sampingan lain yang diketahui toksik akibat pengklorinan, dan telah dibuktikan dalam kajian makmal boleh merosakkan kelenjar tiroid serta menyebabkan tumor kanser.Tiada apa yang salah dengan bahan-bahan organik itu. Ia adalah berpunca dari klorin yang menukarkan bahan-bahan organik kepada bahan merbahaya seperti THMs dan MX. Bahan-bahan organik telah terbukti sangat bermanfaat kepada kita jika digabungkan dengan air minuman yang tulen.

Oleh kerana ini penapis air wajib dipasang di setiap rumah , untuk membolehkan anda mendapat air bersih.

Air yang bersih adalah untuk :


Membantu meningkatkan metabolisme.
Merangsang dan meningkatkan sistem immun.
Meningkatkan pembuangan toksin dalam tubuh.
Meneutralkan dan menstabil ph darah dalam tubuh.
Kandungan oksigen yang tinggi.
Tubuh anda menjadi lebih sihat dan segar.
Mencegah osteoporosis
Tulang dan kulit yang sihatBAGAIMANA KITA BOLEH SELESAIKAN MASALAH PENCEMARAN AIR INI ?


ANDA PERLUKAN PENULEN AIR BERTEKNOLOGI TINGGI DENGAN 6 PERINGKAT TAPISAN YANG MAMPU MENGHAPUS BAKTERIA SEHINGGA 0.0001 MIKRON.ANDA PERLUKAN PENULEN AIR COWAY 
Kenapa anda perlu penulen air COWAY di rumah anda?Apakan kelebihan penapis air coway ini, adakah ianya berbaloi untuk anda beli ?


Apa kelebihan Coway dari jenama lain ? • Coway adalah sebuah syarikat 3 M yang membangunkan setiap satu produknya dari proses R&D sehingga ke ‘Maintenance’. 

 • Satu-satunya syarikat yang menyediaan kakitangan khas terlatih di bidang before dan after sales service.


 • Apa yang membezakan penapis air Coway dan jenama lain adalah khidmat selepas jualan (after sales service) dimana dilakukan secara berjadual, oleh juruteknik berpengalaman tanpa sebarang bayaran tambahan. 


 • Juruteknik yang bertanggungjawab mengendalikan servis anda akan menghantar SMS temujanji sebelum datang ke rumah. Oleh itu, ada tidak akan terlepas sebarang servis atau pertukaran filter.


Servis Berjadual

Pelanggan sewa beli akan mendapat servis tanpa bayaran tambahan setiap 2 bulan sekali, dan penukaran filter setiap 6 bulan sekali. 

Berbeza dengan jenama lain, pengguna perlu buat bayaran tambahan setiap kali juruteknik datang dan menukar filter. Ini adalah kos tambahan kepada pengguna. Kadang kala ada kos luar jangka seperti alat ganti rosak, pengguna perlu bayar. 
Juruteknik Berpengalaman

Jurutenik atau Cody (Coway Lady) adalah juruteknik yang dilatih. Mereka mempunyai pengalaman dan pengetahuan luas dalam mengendalikan produk Coway. 

Coway menggunakan konsep specialization, maka juruteknik hanya menguruskan pemasangan dan servis, tanpa perlu membuat sales. Berbeza dengan jenama lain, seseorang itu merangkap sales, installer dan technician. Maka, berlakulah isu kuantiti melebihi kualiti.10 Ciri-ciri HEBAT penapis air Coway :

1. Tangki kedap udara2. Anti bakteria3. Power saving mode/ Sleep mode4. Teknologi Jimat elektrik5. BPA Free6. Mempunyai Sijil Halal JAKIM7. Dilengkapi dengan 3 fungsi air iaitu Air Panas/Sejuk/Biasa8. Kunci air panas untuk keselamatan9. Kawalan suhu air automatik


10. Paparan elektronik suhu dan tahap air terkini


Sijil Pengesahan HALAL dari JAKIM bagi setiap filter 

KELEBIHAN SISTEM PENULENAN AIR COWAY


 • Menggunakan teknologi R.O terkini
 • Menyediakan air pada suhu bilik, air sejuk dan air panas
 • Suhu air sejuk (4 'C) & air panas (97 'C)
 • Mampu menampung Untuk penggunaan 40 - 50 orang
 • Mampu memproses air sehingga 190 L sehari
 • Terbukti efektif menentang bakteria
 • R.O MEMBRANCE sehingga 0.0001 Micron
 • Bacaan pH air 6.8
 • Jimat 2 tong gas sebulan
 • Kadar penggunaan elektrik kurang dari RM 10.00 sebulanAnda akan dapat bekalan air bersih untuk diminum di rumah anda pada bila-bila masa sahaja yang anda nak. tidak perlu nak bersusah-payah nak masak dan panaskan air terlebih dulu.

Tak perlu susah-susah angkut air mineral seminggu sekali, buang masa dan buat penat badan sahaja. Dengan mesin penulen air coway, setiap masa anda boleh minum air bersih tanpa rasa ragu-ragu.

Menjimatkan masa dan tenaga. Bagi anda yang mempunyai anak kecil yang selalu minum susu,Larat ke anda setiap kali bayi anda nak minum susu, anda kena panaskan air dulu, tambah pula dengan air suam barulah bayi anda dapat minum. Kalau sesekali mungkin larat, tapi kalau tiap-tiap malam kul 3,4 pagi larat ke? 

Dengan coway, air panas tersedia 24 jam. Anda ada duit apa salahnya tukarkan duit anda itu sedikit dengan masa rehat yg lebih lama.

Dari segi servis dan penukaran filter. Penapis air amat-amat memerlukan penjagaan yang berkala dari segi servis dan filter. Jika anda guna penapis air tetapi buat acuh tak acuh tentang penukaran filter, tidak ada gunanya juga bahkan air yang anda minum itu lebih bahaya sebab terkumpulnya bahan-bahan tercemar. 

Dengan Coway, anda tidak perlu risau. Coway sendiri akan jaga penapis air anda itu dari segi servis dan penukaran filter secara berkala. Dan untuk pengetahuan anda, servis dan penukaran filter adalah PERCUMA sahaja!


Penulen air coway juga boleh di pasang di pejabat,sekolah,restoran,surau,masjid,rumah anak yatim dan sebagainya.


 • Majikan melengkap & memastikan air yang di minum oleh pekerja2 di bawah tanggungjawab anda bersih dan terjamin dengan itu menambahkan kesihatan dan produktiviti pekerja.

 • Pengurangan kadar MC di tempat kerja kerana keadaan kesihatan yang bertambah.

 • Mengambil berat terhadap kepentingan pekerja, memberi kepuasan pekerja dan secara tidak langsung mengurangkan keluar masuk pekerja membeli air minuman.

 • Tidak perlu membeli minuman di luar seperti air mineral dan pelbagai air yg dibungkus dari luar.

 • Pekerja tidak perlu membawa air dari rumah dengan bekas-bekas yang besar.

 • Penjimatan Kos pengurusan sekiranya dibandingkan mengguna produk ‘water dispenser’ yang menggunakan botol-botol besar.

 • Kos serendah RM 0.05/sebulan diperlukan oleh setiap pelajar/pekerja untuk menikmati air bersih.

 • Mengurangkan tenaga pekerja dan memberi lebih fleksibiliti kepada pelajar/pekerja mendapat bekalan air yang berkualiti.

 • Kemudahan pekerja mendapatkan air panas untuk pelbagai keperluan terutama membuat minuman semasa rehat dan ini dapat menjimatkan kos pekerja serta menjimatkan masa mereka untuk keluar dari tempat kerja

 • Syarikat akan menguruskan penyelenggaraan setiap 2 bulan sekali, ini akan mengurangkan beban pihak syarikat anda untuk menyelenggarakannya.

 • Air diambil terus dari sumber air utama dengan kos yang amat rendah.
Penapis Air Coway menyediakan kualiti air yang terbaik dan diyakini ramai. Antara ciri-cirinya yang memikat hati ramai rakyat Malaysia ialah : • Menyediakan 3 suhu air iaitu air Panas, Sejuk dan Biasa.
 • Air yang ditapis sempurna sehingga 6 peringkat
 • Diiktiraf dan dijamin Halal dari Jakim
 • PERCUMA Penghantaran
 • PERCUMA Pemasangan
 • PERCUMA Servis Sanitasi setiap 2 bulan sekali
 • PERCUMA Tukarganti Penapis berjadual
 • PERCUMA Jaminan Penuh
 • PERCUMA Alat Gantian Tulen
 • PERCUMA Pemasangan Semula (tertakluk kepada terma & syarat)

**Jika anda membeli secara SEWA-BELI, anda juga akan menikmati kesemua di atas ini untuk 5 TAHUN !
ADA 5 PILIHAN PENULEN AIR COWAY YANG TERBAIK MENGIKUT CITARASA DAN KEPERLUAN ANDA

1. PENULEN AIR COWAY SALLY (CHP - 06E)
COWAY WATER PURIFIER SALLY 
Floor standing
(CHP - 06E)


Penulen air coway sally direka dengan bentuk yang lebih ramping/kecil tetapi padat.


Mempunyai 2 tombol untuk pengeluaran air. satu untuk pengeluaran air panas dan satu lagi untuk air sejuk/biasa. Mudah digunakan hanya perlu tukarkan arah tombol ke arah suhu atau temperature yang kita inginkan sama ada suhu untuk air sejuk atau suhu bilik untuk air biasa.Mempunyai paparan LED yang jelas supaya memudahkan anda mengetahui bacaan status air yang digunakan.Untuk pengeluaran air panas hanya menggunakan butang dan bukan lagi suis bengkok seperti penapis air yang lain. Ini bertujuan untuk keselamatan pengguna.
Sistem penyaliran yang selesa untuk membuang air lebihan air yang tertumpah. Hanya perlu buka penutup yang disediakan .
Mempunyai 6 tahap tapisan yang mampu mematikan semua unsur bakteria dari kotoran air.Reka bentuk yang menarik dan slim memudahkan anda untuk memadankan ruang di ruamah anda. anda boleh letakkan di ruang tamu, dapur atau di mana sahaja.spesifikasi Water Purifier Sally CHP-06ER1. Reka bentuk Dalaman berorientasikan penulen air jenis berdiri. Ini bagi memudahkan keselesaan pengguna yang sentiasa sibuk dan sentiasa berdiri.


2.Penapis utama: RO Membran atau penapis UF

3.Mempunyai 3 suhu air iaitu  Panas, Sejuk & air biasa/suhu bilik.

4.Sesuai untuk penggunaan bagi 5-10 orang. Pilihan yang sesuai dan terbaik bagi penggunaan di rumah.

5. Reka bentuk luaran juga cantik,moden dan slim. Memenangi 3 anugerah rekabentuk iaitu good design award, IF design award, dan japan design award. Sesiapa yang berkunjung ke rumah yang mempunyai penulen air coway jenis sally ini biasanya pasti memuji rupa luarannya yang menarik. Sesuai untuk semua perabot dan warna rumah.

6. Jimat elektrik. 
 Spesifikasi Water Purifier Sally CHP-06ERwarna / colour
putih / White

Kaedah penapisan / Filtration Method
osmosis songsang / Reverse Osmosis
penggunaan kuasa / Power Consumption

Heater
430W

Compressor
142W

kapasiti tangki / Tank Capacity

Air biasa /Ambient Water
6 L
Air sejuk / Cold Water
3 L
Air panas / Hot Water
2 L


Jenis penapis dan saiz / Filters & Sizes

Neo Sense
14"

RO-Membrane
14"


Inno Sense 


14"
Ceramic 

kapasiti penapisan / Filtration Capacity

11.9 L/Hour

lebar / Width
260mm

ketinggian / Height
1150mm


berat bersih / Net Weight 

29kg


Harga / Price 

Belian Tunai / Outright 

RM4,400 sahaja

Sewa bulanan / ansuran / Monthly Rental 

RM140 sahaja2. PENULEN AIR COWAY VILLAEM
COWAY WATER PURIFIER VILLAEM 
Table Top
(CHP-08AR)

REVOLUSI PENULEN AIR TERLARIS

Villaem juga mempunyai Sensor beserta Indikator LED yang canggih untuk menunjukkan tahap air di dalam tangki


Suhu sejuk dan panas boleh di kawal bergantung pada kesesuaian masing-masing. 
Model villaem juga dilengkapi dengan lampu ajaib yang akan berfungsi diwaktu malam tanpa perlu kita membuka lampu di dapur.
Reka bentuk yang menarik dan nampak moden.

Mempunyai 6 tahap tapisan yang mampu mematikan semua unsur bakteria dari kotoran air.

Spesifikasi model Villaem


Model terbaru penapis air Coway. Nama VILLAEM ini di ilhamkan oleh saintis-saintis Korea di R&D Coway di University Seoul Korea. Banyak ciri-ciri baru yang canggih dan moden yang ada pada Villaem ini berbanding dengan model yang setara dengannya.


Antaranya ialah :

1. Reka bentuk yang menarik dan nampak moden. sesuai diletakkan di mana-mana kawasan rumah anda.Dilengkapi dengan kapasiti tangki 11.3 Liter iaitu hampir bersamaan penapis air model Mach 11.4 Liter. Bentuk Villaem juga lebih slim dan lebih futuristik.


2. Model villaem juga dilengkapi dengan lampu ajaib yang akan berfungsi diwaktu malam 
tanpa perlu kita membuka lampu di dapur. Ini akan menjimatkan penggunaan elektrik di rumah anda dan anda juga tidak perlu kelam-kabut untuk mencari suis lampu di dapur rumah anda. Dikala anak anda terbangun merengek nak kan air atau susu,tumpuan anda terus sahaja ke arah penulen air coway villaem ini di dapur. Villaem akan membantu kita mengambil air dengan lebih mudah dengan cahaya ‘MOOD LAMP’ nya, tanpa perlu kita buka lampu satu dapur.

3. Villaem juga dilengkapi dengan fungsi built-in sensor dimana fungsinya adalah untuk menutup pemanas dan penyejuk air dengan automatik untuk mengurangkan atau menjimatkan penggunaan elektrik. Ini juga bertujuan untuk keselamatan pengguna dimana jika dulu penggunaan water heater pot yang biasa, kalau terlupa nak tutup sebelum masuk tidur atau pengguna terlupa , bencana kebakaran atau litar pintas boleh berlaku.

4. Villaem juga mempunyai Sensor beserta Indikator LED yang canggih untuk menunjukkan tahap air di dalam tangki dan juga secara automatiknya akan menutup pemanas dan penyejuk jika air berkurangan untuk tujuan keselamatan selain menjimatkan elektrik.


5. Suhu sejuk dan panas boleh di kawal bergantung pada kesesuaian masing-masing.

a.Sejuk macam ais

b.Suhu bilik

c.Suam

d.Panas berasap

Yang mempunyai anak-anak kecil pasti memerlukan fungsi air yang terdapat pada model villaem ini kerana mudah untuk membuat bancuhan susu anak dan tidak perlu lagi nak mix air suhu bilik dan air panas dah. Terus boleh set air suam suhu yang sangat sesuai untuk buat susu. LEBIH MUDAH DAN PANTAS. 


Water Purifier Villaem CHP-08AR


Colour 

White


Filtration Method 

Reverse Osmosis
Power Consumption 


Heater
350W

Compressor
90W


Tank Capacity


Ambient Water

6.4 L

Cold Water 
3.7 L
Hot Water 
1.2 L


Filters & Sizes :

Neo Sense
11"

RO-Membrane
11"

Inno Sense
11"

Ceramic
Yes


Filtration Capacity
7.9 L / Hour

Dimension :


Width
340mm

Height
518.7mm

Depth
523mm


Net Weight 

22.3kg
Harga / Price 

Belian Tunai / Outright 

RM3,800 sahaja


Sewa bulanan / ansuran / Monthly Rental 

RM125 sahaja3. PENULEN AIR COWAY PETIT
COWAY WATER PURIFIER PETIT 
Table Top
(CHP-06DL)


rekabentuk yang telah memenangi pelbagai anugerah di luar negara. gabungan warna putih dan silver


Mempunyai 3 suhu air iaitu sejuk,panas dan suhu bilik. anda juga boleh set kan kadar pengeluaran air sebanyak 120/200/300 ml dengan sekali tekan.  Sistem Penulinan air Coway, Petit, merupakan penulinan air yang tercanggih di pasaran. Anda boleh membancuh kopi kesukaan, jus sejuk ataupun segelas air mengikut suhu sekeliling dalam satu sentuhan sahaja. Semuanya siap dalam beberapa saat!

dilengkapi dengan butang keselamatan ' hot water locking system' dimana air panas tidak akan keluar walaupun butangnya ditekan. fngsi keselamatan bagi kanak-kanak.
dilengkapi dengan lampu ajaib yang akan berfungsi diwaktu malam tanpa perlu kita membuka lampu di dapur. Ini akan menjimatkan penggunaan elektrik di rumahbentuk yang menarik perhatian dan disertai dengan Sistem penulinan yang bersih dan halus sehingga 0.0001 micron. menghindarkan dari penyakit berbahaya seperti kanser, Buah pinggang, Usus, Paru-paru, Jantung dan kulit.

Mempunyai 6 tahap tapisan yang mampu mematikan semua unsur bakteria dari kotoran air. 1. Sesuai untuk keluarga 3~5 orang.
 2. Mempunyai 3 suhu: PANAS BILIK/SUAM SEJUK
 3. Hanya tekan Sensor untuk keluarkan air.
 4. Kaedah Tapisan: Reverse Osmosis (RO) sehalus 0.0001 micron melalui 6 jenis Filters.
 5. Ukuran(mm) : 260(W) x 440(D) x 510(H)
Spesifikasi Water Purifier Petit CHP-06D


Colour / warna
White


Filtration Method / kaedah penapisan

Reverse Osmosis

Power Consumption:
Heater 
300W

Compressor 
100W


Tank Capacity / kapasiti tangki

Ambient Water / air biasa
3 L

Cold Water / air sejuk
2.3 L

Hot Water / air panas
1.2 L


Filters & Sizes / penapis dan saiz

Neo Sense 
8"

RO-Membrane 
8"

Inno Sense 
8"

Ceramic 
Yes


Filtration Capacity / kapasiti penapisan
3.2 L/Hour


Dimension 

Width 
260mm

Height / ketinggian
510mm

Net Weight / berat bersih
18.7kg


Harga / Price 

Belian Tunai / Outright 

RM3,700 sahaja


Sewa bulanan / ansuran / Monthly Rental 

RM120 sahaja
4. PENULEN AIR COWAY VALUE
COWAY WATER PURIFIER VALUE
Table top
( P-07QL )


 tidak menggunakan sumber elektrik. antara model penapis air coway yang mempunyai harga yang rendah dan jimat
Mempunyai 6 tahap tapisan yang mampu mematikan semua unsur bakteria dari kotoran air. 1. Sesuai untuk keluarga 5~10 orang.
 2. Mempunyai 1 suhu sahaja iaitu suhu bilik/suam.
 3. Kaedah Tapisan: Reverse Osmosis (RO) sehalus 0.0001 micron melalui 6 jenis Filters.
 4. Ukuran(mm) : 304(W) x 409(D) x 404(H)


Water Purifier Value P-07QColour 

White

Filtration Method 

Reverse Osmosis

Power Consumption Heater 

-Compressor 

-

Tank Capacity Ambient Water 

6.5 LCold Water 

noneHot Water 
none


Filters & Sizes 
Neo Sense 
11"

RO-Membrane 
11"

Inno Sense 
8"

Ceramic 
Yes


Filtration Capacity 
7.9 L/Hour

Dimension :
Width 
304mm

Height 
404mm

Depth 
409mm


Net Weight 
7.5kg
Harga / Price Belian Tunai / Outright 

RM2,500 sahaja
Sewa bulanan / ansuran / Monthly Rental 

RM75 sahaja
5. PENULEN AIR COWAY METRO


COWAY WATER PURIFIER METRO

Floor standing

( CHP-04AL )

 1. Penapis air coway model metro. Mempunyai Tangki air bermuatan besar yang mampu memenuhi keperluan penggunaan air yang tinggi. Sangat sesuai untuk kegunaan isi rumah yang besar, kegunaan restoran dan juga pejabat. 
 2. ia juga Mempunyai ciri ciri utk mengelak pertumbuhan organisma atau bakteria dan juga dilengkapi dengan suis keselamatan untuk air panas.
 3. Kadar penggunaan eletrik adalah sekitar RM 9 - RM 13 sebulan
 4. mampu menampung penggunaan Sehingga 25 orang.
 5. Mempunyai 3 suhu: PANAS BILIK/SUAM SEJUK
 6. Kaedah Tapisan: Reverse Osmosis (RO) sehalus 0.0001 micron melalui 6 jenis Filters.
 7. Ukuran(mm) : 380(W) x 437(D) x 1257(H)CIRI CIRI MODEL METRO

Sistem Kawalan MICOM
Untuk memberikan kualiti air yang sebaik mungkin, satu sistem kawalan MICOM khas digunakan untuk memantau keseluruhan proses penulenan air sepanjang masa.


Tangki Kedap Udara
Struktur tangki kedap udara yang terasing dapat mencegah pencemaran sekunder yang disebabkan oleh bendasing seperti debu, pepijat dan lain lain.


Sensor Limpahan Bersepadu
Ia ini mengesan status sistem yang tidak normal seperti limpahan tangki utama, kebocoran dari penapis dan tiub dan kebocoran daripada bahagian yang dibasahi serta sekatan aliran air.


Paip Keselamatan Air Panas
Sebuah peranti keselamatan telah ditambah kepada paip air panas bagi mencegah lecuran yang berpunca daripada air panas.


Sistem Penapisan Debu Mikro
Ia diletakkan di depan tangki, jumlah debu mikro yang mengalir masuk kedalam tangki dapat diminimumkan, lantas menjamin kebersihan air setiap saat.


Mencegah Limpahan Dua Hala
Fungsi penyekat keselamatan yang menggunakan pundi udara berkembar untuk mencegah limpahan.


Pengendalian Yang Mudah Dengan Paip Boleh Ditukar
Air yang sejuk atau mengikut suhu sekeliling tersedia di hujung jari anda menerusi kitaran ringkas tombol pemilihan.


Kawalan Suhu Air Sejuk panas Automatik
Sistem penyejukkan ini berfungsi apabila tangki mengandungi air secukupnya. Pengawal mikro memantau aras air dan mengawal penyejukkan dan pemanasan bagi melindungi sistem daripada kerosakkan.
Spesifikasi Water Purifier Metro CHP-04AColour 

White

Filtration Method 

Reverse Osmosis

Power Consumption Heater 

550WCompressor 

140W

Tank Capacity 

Ambient Water 
15 L

Cold Water 
5.1 L

Hot Water 
3.6 L


Filters & Sizes 

Neo Sense 
14" (Plus Sediment & Pre-Carbon)

RO-Membrane 
14"

Inno Sense 
14" (Post Carbon & FIne)

Ceramic 
Yes (wt UV)


Filtration Capacity 
11.9 L/Hour


Dimension 
Width 
380mm

Height 
1257mm

Depth 
437mm


Net Weight 
38.5kg

Harga / Price 

Belian Tunai / Outright 

RM4,600 sahaja


Sewa bulanan / ansuran / Monthly Rental 


RM140 sahaja


ANDA INGIN MEMILIKI PENULEN AIR COWAY UNTUK KESIHATAN KELUARGA ANDA ?Terdapat 3 cara pembelian produk coway yang MEMUDAHKAN anda memiliki penulen air BERKUALITI ini. MUDAH DAN JIMAT1) Cash/Tunai
2) Credit Card
3) Sewa Beli (Pilihan Ramai Pengguna)

Ramai yang ingin mendapatkan produk coway terutamanya water filter coway. Tetapi, ramai yang masih kurang berkemampuan. Oleh itu, kami menawarkan sistem sewa beli yang Mudah dan mampu milik.1) Outright / Tunai
[Anda boleh membuat bayaran sekaligus menggunakan Tunai, Kredit Kad ataupun Cek]
1) Petit = RM3700  RM3330
2) Villaem = RM3800  RM3420
3) Sally = RM4400  RM3960
4) Value = RM2500  RM2250
5) Metro = RM4600  RM4140
*Diskaun 10% sedang berjalan


2) Rental / Sewa Bulanan
[Hanya bayar yuran pendaftaran RM200 *RM100 + Sewa bulan pertama]
1) PETIT = RM100 + RM120 >> RM220
2) Villaem = RM100 + RM125 >> RM225
3) Sally = RM100 + RM140 >> RM240
4) Value = RM100 + RM75 >> RM175
5) Metro = RM100 + RM140 >> RM240
*Yuran pendaftran RM100 hanya SAH untuk Kad Kredit sahaja. Jika Tunai RM200


3) Installment / Ansuran
[Ansuran sehingga 36 Bulan dengan kad kredit terpilih dengan 0% interest]
Contoh: Pembelian PETIT dengan Kad Kredit Maybank boleh sehingga 36 bulan;
RM3330/36 = RM92.5 sebulan selama 36 bulan
*Diskaun 10% sedang berjalan

HUBUNGI SAYA

WHATAPPS / SMS / CALLCoway Professional Health Planner


En. Hafiz Hashim : 012-3969017
E-mail : hafizhashim786@gmail.com


Coway Headquarters Kuala Lumpur
Ground Floor, Wisma UOA II,
No. 21, Jalan Pinang,
50450 Kuala Lumpur.

1 comment: